Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Vervoer via het water

Er is een watertaxi, niet goedkoop, maar wel erg leuk. Attractie nummer één van Nederland is een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Rondvaart Amsterdamse Grachten
Er zijn verschillende mogelijkheden.

Omgeving Centraal Station
Lovers
Prins Hendrikkade 25
Lovers heeft boten als de Wim Kan, BZN, Toon Hermans en Anne Frank. Bijzonder bij Lovers zijn zondermeer de drie groene boten die in het midden helemaal open kunnen waardoor je bijna met je handen het water kunt aanraken.

Holland International
Prins Hendrikkade 33
Bij het samenstellen van deze pagina was de website van Holland International niet bereikbaar waardoor ik geen andere informatie over deze rederij kan verschaffen dan dat ze de buren zijn van rederij Lovers.

Plas
Damrak
Rederij Plas heeft drie stijgers aan het Damrak, een tochtje duurt een uur en kost vijftig cent minder dan met Kooij. Overigens is rederij Plas overgenomen door Kooij.

Hartje stad
Kooij
Rokin 125
Het grootste en bekendste rondvaartbedrijf van Amsterdam is Kooij, misschien ook wel het oudste. Leuke anekdote is dat de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog de vloot in beslag namen en dat de eigenaar zelf na de oorlog de boten terugvond (en kocht!) in Duitsland.
Kooij is niet duur en de tocht duurt krap een uur.

Museumbuurt
Noord-Zuid/ Blue Boat
Stadhouderskade 30
Deze rederij heeft veel activiteiten op het water maar voor een individuele rondvaart stap je aan boord van de Paradiso. De tocht duurt wat langer dan bij andere rederijen maar daarvoor betaal je ook wat meer dan gemiddeld.
De boot is luxe en er wordt in het Nederlands en het Engels een verhaaltje vertelt (audio systeem), op verzoek kunnen er nog elf talen 'meedraaien'. Leuk voor als je achternichtje uit Hong Kong over is.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl