Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Vervoer via het water

Er is een watertaxi, niet goedkoop, wel erg leuk. Attractie nummer één van Nederland is een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Rondvaart Amsterdamse Grachten
Er zijn verschillende mogelijkheden.

Omgeving Centraal Station
Lovers
Prins Hendrikkade 25
Lovers heeft boten als de Wim Kan, BZN, Toon Hermans en Anne Frank. Bijzonder bij Lovers zijn zondermeer de drie groene boten die in het midden helemaal open kunnen waardoor je bijna met je handen het water kunt aanraken.

Holland International
Prins Hendrikkade 33
Bij het samenstellen van deze pagina was de website van Holland International niet bereikbaar waardoor ik geen andere informatie over deze rederij kan verschaffen dan dat ze de buren zijn van rederij Lovers.

Plas
Damrak
Rederij Plas heeft drie stijgers aan het Damrak, een tochtje duurt een uur en kost vijftig cent minder dan met Kooij. Overigens is rederij Plas overgenomen door Kooij.

Hartje stad
Kooij
Rokin 125
Het grootste en bekendste rondvaartbedrijf van Amsterdam is Kooij, misschien ook wel het oudste. Leuke anekdote is dat de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog de vloot in beslag namen en dat de eigenaar zelf na de oorlog de boten terugvond (en kocht!) in Duitsland.
Kooij is niet duur en de tocht duurt krap een uur.

Museumbuurt
Noord-Zuid/ Blue Boat
Stadhouderskade 30
Deze rederij heeft veel activiteiten op het water maar voor een individuele rondvaart stap je aan boord van de Paradiso. De tocht duurt wat langer dan bij andere rederijen maar daarvoor betaal je ook wat meer dan gemiddeld.
De boot is luxe en er wordt in het Nederlands en het Engels een verhaaltje vertelt (audio systeem), op verzoek kunnen er nog elf talen 'meedraaien'. Leuk voor als je achternichtje uit Hong Kong over is.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl