Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Plantagebuurt

Ontstaan als een uitbreiding van de grachtengordel in oostelijke richting. De Plantage was in de eerste instantie meer een landelijke uitgaansbuurt met 'uitspanningen' tuinen en theaters. Dit trok intellectuelen, schrijvers en kunstenaars aan. Artis in de Plantagebuurt

Later lieten welgestelde Amsterdammers, waaronder veel joden er huizen bouwen. De buurt floreerde en was zeer geliefd. Na de 2e wereldoorlog raakte de buurt in verval door de deportage van een groot aantal inwoners en de hierdoor achtergebleven lege huizen. Dit drama wordt getoont in de Hollandsche Schouwburg, een monument ter nagedachtenis aan de weggevoerde Joodse bevolking, gelegen aan de Plantage Middenlaan.
De Plantage buurt is nog steeds een mooie groene buurt, maar heeft na de oorlog veel van de eerdere uitbundige en vrolijke sfeer verloren.

Nu probeert men door de (her)opening van nieuwe theaters en door andere culturele uitingen de sfeer van toen weer enigsins terug te krijgen. De straten in de Plantagebuurt zijn ruim en groen en de huizen statig. Een van de nu nog bestaande tuinen is de Hortus Botanicus, een oase van rust en schoonheid in het Centrum van Amsterdam.
In de nabijheid van de Hortus ligt Artis, de dierentuin die al sinds 1838 aan de Plantage Kerklaan gelegen is.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl