Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Plantagebuurt

Ontstaan als een uitbreiding van de grachtengordel in oostelijke richting. De Plantage was in eerste instantie meer een landelijke uitgaansbuurt met 'uitspanningen', tuinen en theaters. Dit trok intellectuelen, schrijvers en kunstenaars aan. Artis in de Plantagebuurt

Later lieten welgestelde Amsterdammers, waaronder veel Joden, er huizen bouwen. De buurt floreerde en was zeer geliefd. Na de Tweede Wereldoorlog raakte de buurt in verval door de deportatie van een groot aantal inwoners en de hierdoor achtergebleven lege huizen. Dit drama wordt getoont in de Hollandsche Schouwburg, een monument ter nagedachtenis aan de weggevoerde Joodse bevolking, gelegen aan de Plantage Middenlaan.
De Plantagebuurt is nog steeds een mooie groene buurt, maar heeft na de oorlog veel van de eerdere uitbundige en vrolijke sfeer verloren, dat komt de laatste jaren weer helemaal terug.

Ook probeert men door de (her)opening van nieuwe theaters en andere culturele uitingen de sfeer van toen weer terug te krijgen. De straten in de Plantagebuurt zijn ruim en groen en de huizen statig. Een van de nu nog bestaande tuinen is de Hortus Botanicus, een oase van rust en schoonheid in het Centrum van Amsterdam.
In de nabijheid van de Hortus ligt Artis, de dierentuin die al sinds 1838 aan de Plantage Kerklaan gelegen is.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl