Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Auto parkeren is een dure grap

Als je met de auto naar Amsterdam komt kun je het beste aan de rand van de stad een officiële garage opzoeken waar je ook nog eens een gratis kaartje voor de metro krijgt om naar de stad te reizen. Parkeren in de stad is kostbaar, zowel op straat als in parkeergarages. Parkeren in de binnenstad

Als je besluit een huis te kopen moet je rekening houden met lange wachttijden voor een vergunning, zowel in het Centrum als in de meeste stadsdelen gelden wachtlijsten. In het Centrum kan dat oplopen tot vijf jaar. Een plek in een parkeergarage huren kost je tussen de 125 en 350 Euro per maand.

Als je een kaartje trekt in bijvoorbeeld Westerpark en drie straten verderop ook een boodschap wilt doen is je kaartje niet altijd geldig, in de verschilllende stadsdelen gelden namelijk andere tarieven. Ook een parkeervergunning voor Centrum1 is niet geldig in Centrum2 of de Pijp. Houdt er dus rekening mee dat je wellicht langere tijd geen auto tot je beschikking zult hebben.

Voor bedrijven worden er geen uitzonderingen gemaakt. Wel kun je de tijd dat je een vergunning hebt gehad in een ander stadsdeel meenemen als je binnen de stad verhuist. Maar let op, als je bijvoorbeeld twee jaar in Westerpark een vergunning hebt gehad wordt je voor een vergunning in het Centrum gewoon weer twee jaar op de wachtlijst geplaatst.

Er zijn veel sites die oplossingen aanbieden maar doorgaans is het of heel duur of ver weg. Het beste kun je je wendeen tot een woningbouwvereniging. Vaak hebben ze appartementencomplexen met parkeerplaatsen voor bewoners, maar niet iedereen maakt daar gebruik van.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl