Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

OV goed geregeld in Mokum

Amsterdam beschikt over een goed netwerk van bussen en trams, je kunt iedere uithoek van de stad met het openbaar vervoer bereiken. Wat niet iedereen weet, maar wat wel een leuk uitje is, is om achter het Centraal Station de pont te nemen die je gratis naar de overkant brengt. Je kunt Metro Centraal Station echter alleen met de fiets, brommer of lopend de pont op.
Het openbaar vervoer rijdt tot twaalf uur 's nachts, maar er zijn ook redelijk wat nachtbussen.

Een van de leukste trams is lijn 3. Die draait als het ware om het centrum heen, je kunt diverse markten bezoeken, tram 3 komt ook bij het Westerpark, de Jordaan, het Vondelpark, het Museumplein, het Concertgebouw, de Pijp en de Dappermarkt. Leuke tip is wellicht dat je voor nog geen acht Euro een dagkaart kunt kopen waarmee je de gehele dag met het Amsterdams openbaar vervoer kunt.
Vergelijk dat maar eens met de OV-chipkaart of de taxi.

Veel trams en bussen vertrekken vanaf het Centraal Station, net als de metro. Er gaat een metrolijn richting Amstelveen en twee naar Amsterdam Zuidoost. Onder andere kun je zo een bezoekje brengen aan de Amsterdam ArenA en de nieuwe Ziggo Dome. De watertaxi is een particulier initiatief maar erg leuk om te doen.
Hetzelfde geldt voor de fietstaxi, je moet wat lef hebben maar er gebeuren zelden ongelukken, de jongens en meisjes die de fietstaxi's besturen zijn doorgewinterd.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl