Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Amsterdam Noord

Iedere stad heeft zo van die plekjes waar eigenheimers wonen, niets ten nadele van Noord want ik heb er zelf gewoond en ik heb er nog steeds familie wonen en bovendien is het er heerlijk winkelen maar niemand zal zeggen dat Noord 'standaard' is.
Noord is Noord!

Harry Slinger is een van de bekendste Noordelingen (want NoordeRlingen zijn Noord-Nederlanders en Noordelingen inwoners van Amsterdam Noord.) Hij zei: "We gaan de politiek niet in maar de drijfveer om een groep op te richten was in 1978 de sluiting van een jeugdhonk in Amsterdam Noord." Harry is dan een 'oudere jongere' van 29 jaar maar weet als 'Noordeling' dat er geen reet te beleven valt in Amsterdam Noord en dat de sluiting van een jeugdhonk averechts zal werken. Later 'strijd' Harry tegen atoomenergie en steunde met het liedje 'Kraak Maar (B)Raak' de kraakbeweging in Amsterdam.

Het geeft een beetje weer hoe de Noordeling in elkaar zit. Ooit was Noord voorbestemd om een eigen gemeente te blijven en te worden maar zo'n dertig jaar geleden werd toch besloten het gebied bij Amsterdam te voegen. Wel werd het een eigen stadsdeel maar dat staat dus op lossen schroeven.
Noord heeft een bijzondere samenstelling, er wonen veel gezinnen die veelal uit lagere sociale klasse komen en dat vindt zijn weerslag op de werkloosheid die hoger is dan gemiddeld in Amsterdam.

Om te wonen is Noord heerlijk, tegen het landelijke aan. Ook hier zijn er buurten waar je wat meer levendigheid hebt dan elders maar er zijn veel koopwoningen in flats, maar ook eensgezinshuizen, die zeer in trek zijn en aangenaam geprijsd. Veel Noordelingen peinzen er niet over ooit elders te gaan wonen.

Als je vroeger naar Amsterdam Noord wilde moest je eerst naar oost om daar via de Schellingwouderbrug dit stadsdeel te kunnen bereiken. Als voetganger of fietser was je beter af want dan pakte je achter het Centraal Station de pont. Ook de bus werd netjes aan de IJtunnel Amsterdam overkant neergezet door het bootje.
Dat hield geen stand meer dus moest er een tunnel komen, de IJtunnel. Voetgangers en fietsers lunnen nog altijd gebruik maken van de pont,

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl