Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Cultureel uitstapje

Er zijn commerciële instellingen die zichzelf museum noemen zoals het Wodka museum, Sexmuseum, en het Hash en Hennepmuseum. Ook zijn er prachtige gebouwen, collecties en tentoonstellingen die u kunt bezoeken. Amsterdam is veel musea rijk waarvan de bekendsten Musea Amsterdam zijn:

Allard Pierson Museum, archeologisch museum van de UvA
Kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de periode van 4000 voor tot 500 na Christus uit de antieke beschavingen van het Romeinse Keizerrijk tot het Nabije Oosten geven een goed beeld van het dagelijks leven in de antieke Oudheid.
Oude Turfmarkt 127

Amstelkring (Ons' Lieve Heer op Solder)
Voormalige schuilkerk, gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal. Dit pand bestaat uit een voorhuis met twee achterhuizen.
Oudezijds Voorburgwal 40

Amsterdam Museum
Dit gebouw was vroeger een weeshuis maar herbergt nu de geschiedenis van Amsterdam.
Nieuwezijds Voorburgwal 357
Kalverstraat 92

Anne Frank Huis
Een van de bekendste Nederlanders ter wereld is Anne Frank. Zij zat met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in het 'achterhuis'.
Prinsengracht 263-267

Filmmueseum EYE
EYE heeft als taak de filmcultuur te bevorderen en doet dit middels collectievorming, presentatie, promotie, onderzoek, educatie en kennisoverdracht.
IJpromenade 1

Hermitage Amsterdam
Dit museum was ooit een verpleeghuis maar tegenwoordig huist het een dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg (voormalig Leningrad.)
Amstel 51

Hollandsche Schouwburg
LINK


Hortus Botanicus Amsterdam
De 'Hortus' is een botanische tuin nabij Artis in de Plantagebuurt. De tuin is ruikm 1 hectare groot.
Plantage Middenlaan 2a

Joods Historisch Museum
Dit museum toont de Joodse cultuur en geschiedenis in Nederland dus het spitst zich niet specifiek toe op Amsterdam.
Nieuwe Amstelstraat 1

Scheepvaartmuseum Amsterdam
Zoals de naam al doet vermoeden vertelt dit museum alles over de Nederlandse scheepvaart. Onderdeel van het museum is de replica van de Oost-Indiëvaarder Amsterdam.
Oosterdok 2

NEMO science center
NEMO is een technologiemuseum waar je wetenschappelijke en technische ontwikkelingen op het gebied van natuur- en scheikunde, informatietechnologie en biologie kunt nabootsen.
Oosterdok 2

Paleis op de Dam
Dit gebouw was ooit het stadhuis van Amsterdam (1648 - 1808), Paleis van de Franse keizer Napoleon (1808 - 1813) en Nationaal paleis van de Nederlandse Koninklijke familie (1813 tot heden.)
Dam

Rembrandthuis
Een van Neerlands' bekendste personen is ongetwijfeld Rembrandt van Rijn. Hij leefde in de zeventiende eeuw maar kende zowel voor- als tegenspoed. Hij woonde in de Sint-Anthonisbreestraat (wat deels nu Jodenbreestraat heet), dat huis is te bezoeken.
Jodenbreestraat 4

Rijksmuseum Amsterdam
Er zijn twee rijksmusea, een op vliegveld Schiphol en, de belangrijkste, die aan het Museumplein in Amsterdam Zuid.
Jan Luijkenstraat 1 (beter bekend als Museumplein)


Stedelijk Museum
Het 'Stedelijk' brengt klassiek moderne en hedendaagse kunst samen. Er worden bijna 100.000 objecten tentoongesteld waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, beeld en geluid, posters, foto's en industriële vormgeving.
Museumplein 10

Tropenmuseum
Dit museum bevat zowel traditionele als moderne (kunst-) objecten van verschillende wereldculturen met de badruk op tropische gebieden.
Linnaeusstraat 2

Van Gogh Museum
De Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh heeft qua bekendheid Rembrandt ingehaald.
Paulus Potterstraat 7

Van Loon
De allereerste bewoner was de bekende schilder Ferdinand Bol, leerling van Rembrandt. Er is een uitgebreide collectie schilderijen, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen.
Keizersgracht 672

Woonboot Museum
Er zijn wel meer bijzondere musea in de stad die ik niet expliciet noem maar het woonboot museum is uniek in de wereld en niet alleen voor buitenlanders een bezoek meer dan waard.
Prinsengracht aan de kop van de Elandsgracht (Johnny Jordaanplein)

Zoõlogisch Museum
Dit natuurhistorisch museum is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam (faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.)
De drie gebouwen worden voor een groot deel voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt.
Mauritskade 61

Amsterdam heeft meer dan 50 musea.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl