Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Wetgeving veranderd omtrent hypotheken

Veel mensen kwamen door de crisis in de financiële problemen, die hebben ze zelf veroorzaakt hoor je vaak zeggen, maar waren het niet opeenvolgende regeringen die het kopen van een huis stimuleerden door de mogelijkheid te bieden teveel te kunnen lenen zonder af te hoeven Hypotheekvormen onder druk lossen?

Daar stelt men nu paal en perk aan door te verplichten dat je een deel van de schuld tijdens de looptijd moet aflossen en dat tophypotheken, waarbij vaak 110% van de koopsom van het huis als hypotheek werd verstrekt, niet meer afgesloten mogen worden. Doordat de rente aftrekbaar was kozen velen ervoor zoveel mogelijk te lenen en niet af te lossen zodat de rente-aftrek ieder jaar maximaal was. Deze begerigheid brak velen op.
Vervelende bijkomstigheid was dat starters op de woningmarkt het nog zwaarder kregen dan voorheen omdat banken extra eisen stelden. Dat is nog steeds zo.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl