Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Werelderfgoed, adel verplicht

Velen zullen in hun handen gewreven hebben toen de UNESCO besloot om de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Het gemeentebestuur, maar ook de huizenbezitters want de koop- en huurprijzen schieten het dak uit sinds dit plekje Amsterdam is uitgeroepen tot Aan de Amsterdamse grachten beschermd stadsgezicht.

Nu waren de Amsterdammers toch al trots op hun stad maar wereldlijke erkenning is een extra bevestiging van wat ze altijd al wisten. Het betekent wel dat het veranderen van de grachtengordel niet zomaar even kan. Als je aan een van de hoofd grachten (Prinsen-, Keizers- en Herengracht) woont kun je niet zomaar even je ramen een nieuwe likkie verf geven. Dat moet met een vastgestelde kleurcode. Niet zomaar groen, maar bijvoorbeeld grachtengroen.

Honderdduizenden toeristen bezoeken jaarlijks Amsterdam. Zowel uit Nederland als van ver daar buiten. Uitje nummer een is een rondvaart. Er wordt dan lustig op los gefotografeerd. En Amsterdam heeft meer grachten dan Venetië. De Palmgracht, Lindengracht, Anjeliersgracht en Nieuwezijds Voorburgwal waren vroeger overigens ook open grachten maar zijn jaren geleden al drooggelegd.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl