Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Werelderfgoed, adel verplicht

Velen zullen in hun handen gewreven hebben toen de UNESCO besloot om de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Het gemeentebestuur, maar ook de huizenbezitters, want de koop- en huurprijzen schieten het dak uit sinds dit plekje Amsterdam is uitgeroepen tot Aan de Amsterdamse grachten beschermd stadsgezicht.

Nu waren de Amsterdammers toch al trots op hun stad, maar wereldlijke erkenning is een extra bevestiging van wat ze altijd al wisten. Het betekent wel dat het veranderen van de grachtengordel niet zomaar even kan. Als je aan een van de hoofdgrachten (Prinsen-, Keizers- en Herengracht) woont kun je niet zomaar even je ramen een nieuwe likkie verf geven. Dat moet met een vastgestelde kleurcode. Niet zomaar groen, maar bijvoorbeeld grachtengroen.

Miljoenen toeristen bezoeken jaarlijks Amsterdam. Zowel uit Nederland als van ver daar buiten. Uitje nummer een is een rondvaart. Er wordt dan lustig op los gefotografeerd. En Amsterdam heeft meer grachten dan Venetië. De Palmgracht, Lindengracht, Anjeliersgracht en Nieuwezijds Voorburgwal waren vroeger overigens ook open grachten, maar zijn jaren geleden al drooggelegd.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl