Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Stijging huizenprijzen komt weer op gang

De prijzen van koopwoningen dalen al langere tijd, in de ene provincie wat sneller dan de andere en wat voor de ene stad geldt hoeft niet per definitie van toepassing te zijn op andere steden. Populaire steden als Haarlem en Utrecht zullen ongetwijfeld minder de wind tegen Gemiddelde prijs van een huis in Amsterdam hebben.

Voor Amsterdam geldt dat eigenlijk ook. Ik zag de prijzen ook dalen, makelaars willen dat liever niet naar buiten brengen maar je ontkomt er niet aan op een gegeven moment de conclusie te trekken dat ook in de hoofdstad van Nederland de crisis zijn littekens achter heeft gelaten.

Het is zuur als je een huis koopt en na een jaar blijkt de waarde lager te zijn dan de hypotheekschuld die je nog hebt af te lossen. Toch kun je anticiperen op deze trend door flink lager te bieden op een huis. Probleem is natuurlijk dat je het huis graag wilt hebben want anders zou je geen bod doen. Dat weet de verkoper ook. Toch is het raadzaam om een bepaalde tactiek te volgen.
Zeg bijvoorbeeld dat het niet voor jou is maar voor een broer of kind. De verkoper zal dan minder 'pushy' zijn. Ook kun je met de brochure van een ander huis binnen komen lopen of 'per ongeluk' het kaartje laten zien van een andere makelaar.

In de laatste vijftien jaar is de gemiddelde prijs van een huis in Nederland gestegen van 150.000 naar 250.000 Euro. Dat bleek niet lang houdbaar want wie kan nog een huis betalen dat eigenlijk te duur is? Te duur voor wat je krijgt, maar ook te duur voor je inkomen.

Dat Amsterdam een buitenbeetje is kun je goed aflezen aan de ontwikkeling van de prijzen gedurende dezelfde periode. Een eensgezinswoning kostte in 1999 nog 230.000 Euro, dat was in 2011 het dubbele. Voor een appartement betaalde je 15 jaar geleden anderhalve ton, voor dezelfde hoop stenen moet je nu 260.000 Euro meebrengen.
Bekijk voordat je een woning gaat bezoeken wat andere huizen in de buurt kosten. Vraag eventueel bij het kadaster gegevens op over de buurt.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl