Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Stijging huizenprijzen komt weer op gang

De prijzen van koopwoningen stijgen in heel Nederland, overal betaal je nu meer dan voor de crisis van 2008. Uiteraard gaat het in de ene provincie wat harder dan in de andere en wat voor de ene stad geldt hoeft niet per definitie van toepassing te zijn op andere steden. Populaire steden als Amsterdam, Haarlem en Utrecht hebben minder de wind tegen. Gemiddelde prijs van een huis in Amsterdam

Voor Amsterdam geldt dat in het bijzonder. Ik zag de prijzen een paar jaar dalen, makelaars wilden dat liever niet naar buiten brengen maar je ontkwam er niet aan op een gegeven moment de conclusie te trekken dat ook in de hoofdstad van Nederland de crisis zijn littekens achterliet.

Het is zuur als je een huis koopt en na een jaar blijkt de waarde lager te zijn dan de hypotheekschuld die je nog hebt af te lossen. Toch kon je anticiperen op deze trend door flink lager te bieden op een huis. Probleem was natuurlijk dat je het huis graag wilde hebben want anders zou je ook geen bod doen. Dat wist de verkoper ook.

In de laatste vijftien jaar is de gemiddelde prijs van een huis in Nederland gestegen van 150.000 naar 300.000 Euro. Dat Amsterdam een buitenbeetje is kun je goed aflezen aan de ontwikkeling van de prijzen. Een eensgezinswoning kostte in 1999 nog 230.000 Euro, dat was in 2011 het dubbele. Voor een appartementje betaalde je 15 jaar geleden anderhalve ton, voor dezelfde hoop stenen moet je nu 350.000 Euro meebrengen.
Bekijk voordat je een woning gaat bezoeken wat andere huizen in de buurt kosten. Vraag eventueel bij het kadaster gegevens op over de buurt.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl