Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

De Pijp

De nu zo populaire wijk de Pijp ligt van noord naar zuid tussen de Stadhouderskade en de Amstelkade en van oost naar west tussen de Hobbemakade en de Amstelkade. Men spreekt vaak van de 'Oude Pijp' en 'Nieuwe Pijp, gescheiden door de Ceintuurbaan. De Pijp ligt in het stadsdeel Zuid. Albert Cuypmarkt in de Pijp

De Oude Pijp ten noorden van de Ceintuurbaan is zeer geliefd bij jongeren. Zij wonen hier en gaan hier uit. Rondom het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein bevinden zich verschillende trendy restaurantjes en bars.
De woningen in deze buurt worden in rap tempo opgeknapt en voor hoge prijzen verhuurd of verkocht.

Voorheen was de Pijp niet zo'n rijke buurt en dus vertrokken de oorspronkelijke bewoners door de hoge kosten naar elders. Wat blijft is de markt, de Albert Cuyp. Deze is wellicht niet zo in trek bij de huidige bewoners, maar heeft nationale en internationale bekendheid en wordt derhalve door Amsterdammers en toeristen druk bezocht, waardoor er een aparte sfeer ontstaat in deze buurt. In de Ferdinand Bolstraat vind je verschillende winkels om je inkopen te doen.

De nieuwe Pijp is nog in ontwikkeling om naam te krijgen, maar trekt toch al aardig wat nieuwe bewoners en de daarbij behorende horeca aan. Het belangrijkste plein met horeca ligt aan de 2e van der Helststraat. Winkels liggen aan het Cornelis Troostplein.
Je kunt zeggen dat de Niewe Pijp op dit moment nog meer een woonbuurt is en de Oude Pijp vooral gericht is op uitgaan en ander vertier. Tussen deze twee wijken ligt als een oase het Sarphatiepark, waar de buurtbewoners gretig gebruik van maken. Er wordt, wanneer mogelijk gezond, gepicknickt en gesport.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl