Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

De Pijp

De populaire wijk de Pijp ligt van noord naar zuid tussen de Stadhouderskade en de Amstelkade en van oost naar west tussen de Hobbemakade en de Amstelkade. Men spreekt vaak van de 'Oude Pijp' en 'Nieuwe Pijp, gescheiden door de Ceintuurbaan. De Pijp ligt in het stadsdeel Zuid. Albert Cuypmarkt in de Pijp

De Oude Pijp ten noorden van de Ceintuurbaan is zeer geliefd bij jongeren. Zij wonen hier en gaan er uit. Rondom het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein bevinden zich verschillende trendy restaurantjes en bars.
De woningen in deze buurt worden in rap tempo opgeknapt en voor hoge prijzen verhuurd of verkocht.

Voorheen was de Pijp niet zo'n rijke buurt en dus vertrokken de oorspronkelijke bewoners door de hoge kosten naar elders. Wat blijft is de markt, de Albert Cuyp. Deze is wellicht niet zo in trek bij de huidige bewoners, maar heeft nationale en internationale bekendheid en wordt derhalve door Amsterdammers en toeristen druk bezocht, waardoor er een aparte sfeer ontstaat in deze buurt. In de Ferdinand Bolstraat vind je verschillende winkels om je inkopen te doen.

De nieuwe Pijp is nog in ontwikkeling om naam te krijgen, maar trekt toch al aardig wat nieuwe bewoners en de daarbij behorende horeca aan. Het belangrijkste plein met horeca ligt aan de 2e van der Helststraat. Winkels liggen aan het Cornelis Troostplein.
Je kunt zeggen dat de Nieuwe Pijp op dit moment nog meer een woonbuurt is en de Oude Pijp vooral gericht is op uitgaan en ander vertier. Tussen deze twee wijken ligt als een oase het Sarphatiepark, waar de buurtbewoners gretig gebruik van maken. Er wordt, wanneer mogelijk gezond, gepicknickt en gesport.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl