Huis kopen in Amsterdam



 

            
Appartementen in het Gooi

De Jordaan

De Jordaan ligt van oost naar west geklemd tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht en van noord naar zuid tussen de Brouwersgracht en de Leidsgracht en valt onder het stadsdeel Centrum. Men spreekt van de noord en de zuid Jordaan met als scheiding de Rozengracht. De Jordaan

De noord Jordaan is vooral bekend om de wekelijkse markten, zaterdag op de Lindengracht en maandagochtend op de Westerstraat. Deze markten hebben een grote aantrekkingskracht en maken de buurt levendig. De horeca bevindt zich hoofdzakelijk rondom de Noorderkerk, de Lindengracht, Westerstraat en in de 2e dwarsstraten.

De zuid Jordaan vormt zich om de Elandsgracht, waar zich veel luxe winkeltjes en bedrijven bevinden, de sfeer is bijna dorps en zeer relaxed. Veel bewoners hebben een bootje liggen in een van de omliggende grachten. In deze wijk wonen niet alleen 1 of 2 verdieners, maar ook aardig wat jonge gezinnen die iets meer te besteden hebben en niet de stad uit willen.

De zuid Jordaan grenst aan de bekede 'negenstraatjes' en aan het Leidseplein. Het Vondelpark is op 10 minuten loopafstand.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.



Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl