Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

De Jordaan

De Jordaan ligt van oost naar west geklemd tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht en van noord naar zuid tussen de Brouwersgracht en de Leidsegracht en valt onder het stadsdeel Centrum. Men spreekt van de noord en de zuid Jordaan met als scheiding de Rozengracht. De Jordaan

De noord Jordaan is vooral bekend om de wekelijkse markten, zaterdag op de Lindengracht en maandagochtend op de Westerstraat. Deze markten hebben een grote aantrekkingskracht en maken de buurt levendig. De horeca bevindt zich hoofdzakelijk rondom de Noorderkerk, de Lindengracht, Westerstraat en in de 2e dwarsstraten.

De zuid Jordaan vormt zich rond de Elandsgracht, waar zich veel luxe winkeltjes en bedrijven bevinden, de sfeer is bijna dorps en zeer relaxed. Veel bewoners hebben een bootje liggen in een van de omliggende grachten. In deze wijk wonen niet alleen 1 of 2 verdieners, maar ook aardig wat jonge gezinnen die iets meer te besteden hebben en niet de stad uit willen.

De zuid Jordaan grenst aan de bekende 'negenstraatjes' en aan het Leidseplein. Het Vondelpark is op 10 minuten loopafstand.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl