Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

Amsterdam is net een groot dorp

Amsterdam is net een dorp maar ook buurten lijken soms een dorp op zich, een brug kan al een scheidslijn betekenen tussen twee stadsdelen maar ook tussen buurten. De Staalstraat is hier een goed voorbeeld van. Van de Zwanenburgwal tot de Kloveniersburgwal is Jordaan een dorp op zich. Alles speelt zich hier af in twee straten en vier grachten.

De leefbaarheid in populaire buurten is hoog. Barretjes en goede restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. De samenstelling van bewoners wijkt ook erg af van stadsdelen waar het gemiddelde inkomen lager is.

De gemeenteraad van Amsterdam besloot per mei 2010 het aantal stadsdelen terug te brengen van 14 naar 7.

Centrum
Noord
Zuidoost
Zuid (was: Oud-Zuid, Zuideramstel)
Oost (Zeeburg en Oost/Watergraafsmeer)
Nieuw-West (Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld-Slotermeer)
West (Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West, Westerpark.)

De regering besloot in 2012 dat dat nog niet voldoende was, alle stadsdelen moesten worden opgeheven. De stad is het daar niet mee eens. Een aantal bekende buurten zijn de Wallen, de Jordaan, de Pijp, de Grachtengordel, de Vogelwijk, de Banne, Bos en Lommer, de Baarsjes, de Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, de Bijlmer (Zuidoost) en IJburg.

Het populairst om te wonen zijn de Jordaan en de Pijp en dat heeft zijn weerslag op de huizenprijzen.

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl