Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Amsterdam is net een groot dorp

Amsterdam is net een dorp maar ook buurten lijken soms een dorp op zich, een brug kan al een scheidslijn betekenen tussen twee stadsdelen, maar ook tussen buurten. De Staalstraat is hier een goed voorbeeld van. Van de Zwanenburgwal tot de Kloveniersburgwal is Jordaan een dorp op zich. Alles speelt zich hier af in twee straten en vier grachten.

De leefbaarheid in populaire buurten is hoog. Barretjes en goede restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. De samenstelling van bewoners wijkt ook erg af van stadsdelen waar het gemiddelde inkomen lager is.

De gemeenteraad van Amsterdam besloot in 2010 het aantal stadsdelen terug te brengen van 14 naar 7.

Centrum
Noord
Zuidoost
Zuid (was: Oud-Zuid, Zuideramstel)
Oost (Zeeburg en Oost/Watergraafsmeer)
Nieuw-West (Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld-Slotermeer)
West (Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West, Westerpark.)

De regering besloot dat dat nog niet voldoende was, alle stadsdelen moesten worden opgeheven. De stad was het daar niet mee eens, er zijn nog altijd stadsdelen met een eigen bestuur.
Een aantal bekende buurten zijn de Wallen, de Jordaan, de Pijp, de Grachtengordel, de Vogelwijk, de Banne, Bos en Lommer, de Baarsjes, de Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, de Bijlmer (Zuidoost) en IJburg.

Het populairst om te wonen zijn de Jordaan en de Pijp en dat heeft zijn weerslag op de huizenprijzen.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl