Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

Appartement Jordaan te koop

In het hart van de Jordaan bied ik mijn appartement met tuin en dakterras te koop aan. Omtrent de omstandigheden kan ik je persoonlijk een uitgebreidere toelichting geven. Hier beperk ik mij tot de locatie en het object zelf.

Het gaat om een benedenwoning van 50 vierkante meter in de Eerste Looiersdwarsstraat, nummer 1. Het pand is vijfendertig jaar oud. Er zijn twee kamers, een zelfstandige keuken en een douche met toilet. Een eigen berging bevindt zich in een afgesloten ruimte.
Jij kunt er vanuit je huis heen, via de tuin en een afgesloten deur. Achter die deur is een hal met een aantal bergingen, de hal komt via een afgesloten deur uit op de Elandsgracht.

Aan de achterzijde is een grote tuin die gedeeld wordt met de buren ernaast, dat is een werkende man van 34. Er is ook een groot dakterras, dat deel je met de negen overige bewoners van het pand. De CV is enkele jaren geleden door mij vervangen, de rest van het huis is op zich in orde, maar zou ik als ik er nu in zou komen vervangen.
Er is geen erfpacht, het pand staat op eigen grond en de VVE is zeer actief, er is 35.000,00 in kas, het pand is in uitstekende staat, mede doordat er een meerjarenplanning is die ook strict wordt uitgevoerd.

De vraagprijs is 399.000 kk.

Overige aspecten

Het appartement ligt op de onderste verdieping, straatkant. De douche en keuken zijn aan vervanging toe, daar heb ik geen zin meer in en bovendien ligt mijn toekomst niet in Nederland.
Aan de achterzijde is er direct toegang tot een grote tuin van 60 vierkante meter, dit is algemeen terrein van de VVE, dit houdt in dat iedereen er mag komne, maar in de praktijk gebeurt dat niet omdat men er alleen via de straat kan komen, men moet naar de Elandsgracht om via de gang waar de bergingen liggen een tweede deur uit te gaan naar de tuin.
De andere benedenwoning, nummer 9, kan wél direct de tuin in, ook via de achterzijde.

Er zijn twee dakterrassen, een van de nummers 9 tot en met 14 en een voor de nummers 1 tot en met 8, je mag op beiden komen, maar die van je eigen pand is alleen eenvoudig te bereiken en deze is ook de grootste. Er staat voldoende meubilair wat door iedereen kan worden gebruikt.
In overleg kun je er zelf iets plaatsen, maar dat geeft geen alleenrecht, dat kan wel, maar daarvoor moet je tijdens een VVE meeting overeenstemming bereiken met de anderen.

Grond

Het pand staat op eigen grond, je betaalt dus geen erfpacht.

VVE

Deze is zeer actief, alles wordt geregeld via hen, je kunt met de externe beheerder bellen of mailen om iets te laten repareren. Er is, meen ik, 35.000 Euro in kas, voldoende om de komende jaren groot onderhoud te doen. Maandelijks wordt er door de leden 125 Euro betaald voor klein onderhoud, verzekeringen, beheer en incidenten.
Het beheer werd tot twee jaar geleden door de leden gedaan, maar toen bleek dat extern beheer net zo duur was, maar beter, is besloten om er een professional voor in te schakelen.
De leden komen eenmaal per jaar bijeen om zaken te bespreken, op dit moment speelt er niets, maar een extra bijeenkomst kan natuurlijk altijd worden georganiseerd.

Buren

Links zit een bekend café, daar wordt geen last van ondervonden, er zijn strikte regels waaraan men zich dient te houden, dat gaat erg goed. Aan de andere kant zit een winkel, maar dat is ver van mijn appartement. Boven het appartement woont een meisje alleen, al bijna drie jaar, rechts woont een werkende man van 34.
Er is een goede harmonie tussen de buren.

Buurt

Er hangt een fijne sfeer, een mix van oude en nieuwe bewoners, er is voor iedereen wat wils en de Elandsgracht biedt een ieder de mogelijkheid om boodschappen te doen (zeer grote Albert Heijn) en uit te gaan, er zijn veel restaurantjes en drie café's. Je loopt binnen enkele minuten naar de Lijnbaansgracht, de Negen Straatjes, het Leidseplein en naar bus en tram.

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl