Huis kopen in Amsterdam 

            
Appartementen in het Gooi

De fiets hoort bij Amsterdam

Het aantal inwoners in Amsterdam is dalende terwijl het aantal fietsen jaarlijks stijgt. Er zijn mensen die beweren dat het aantal fietsen al hoger is maar daar is onderzoek naar gedaan, het groeit naar elkaar toe maar het zal nog even duren voordat we meer stalen rossen in de stad hebben dan Amsterdammers.

Fietsen in Amsterdam

Als je op de plaats van bestemming bent aangekomen zoek je het beste zo snel mogelijk een paal of brug uit om je fiets aan vast te ketenen. Slotverkopers maken gouden tijden door want wie zijn fiets niet zeer degelijk op slot zet kan de weg terug lopen. Minstens vijftig duizend fietsen schijnen jaarlijks van eigenaar te verwisselen zonder dat de oude eigenaar het daarmee eens is.

Weetjes

* Dagelijks wordt er zo'n twee miljoen kilometer per fiets afgelegd
* Er zijn ruim 600.000 fietsen
* Van de fiets wordt meer gebruik gemaakt dan van het openbaar vervoer
* Er ligt meer dan vier honderd kilometer fietspad in de stad
* Een op de drie fietsers in Amsterdam krijgt ooit een ongeluk
* Voor een op de twee fietsen is een rek of parkeerplek beschikbaar
* Per jaar vinden er 650 ongevallen plaats met letsel waarbij een fietser betrokken is
* Gemiddeld overlijd er iedere twee maanden een fietser na een ongeluk

Meer informatie

Deze site is een aanzet om eerlijke informatie over het kopen van een woning in Amsterdam te delen met potentiële kopers. Ik ben, zeg maar, een 'gebruiker', door schade en schande wijs geworden.
Er zijn veel sites waarop nuttige informatie staat en er zijn veel betrouwbare makelaars.Of een makelaar georganiseerd is zegt niet alles over de kwaliteit van het kantoor. De MVA, NVM, VBO, LMB en Remax zijn goed georganiseerd en als u een klacht heeft kunt u bij hen terecht. Ook zijn er zelfstandig makelaars die zich hebben verenigd in een collectief.
Bezoek ook eens huizenzoeksites als Funda, Jaap, Makelaarweg, Zoekallehuizen en de Huislijn.

Contact

Ik ben geen makelaar, ook heb ik geen binding met makelaars. Wel heb ik een goede kijk op wat er te koop is in Amsterdam, maar mijn Woonbuurten Amsterdam toekomst ligt hier helaas niet. Als mijn appartement te duur of te klein voor je is kun je mij ook mailen, ik hoor soms wel iets over te koop staande woningen.
Mail of bel (06 - 2555 1644) mij gerust: vraag@koophuis-amsterdam.nl