Huis kopen in AmsterdamAppartementen in het Gooi

De fiets hoort bij Amsterdam

Het aantal inwoners in Amsterdam is stijgende en daarmee eveneens het aantal fietsen. Er zijn ruim 800.000 inwoners en naar schatting 850.000 fietsen.

Fietsen in Amsterdam

Als je op de plaats van bestemming bent aangekomen zoek je het beste zo snel mogelijk een paal of brug uit om je fiets aan vast te ketenen. Slotverkopers maken gouden tijden door want wie zijn fiets niet zeer degelijk op slot zet kan de weg terug lopen. Minstens vijftig duizend fietsen schijnen jaarlijks van eigenaar te verwisselen zonder dat de oude eigenaar het daarmee eens is.

Er zijn steeds meer centrale plekken om je fiets te stallen, ook in winkelstraten zijn er aangewezen plekken waar je je fiets kunt zetten, je loopt het risico je fiets kwijt te zijn want de gemeente laat fietsen die niet in de aangewezen parkeerplekken staan zonder pardon verwijderen.

Weetjes

* Dagelijks wordt er zo'n twee miljoen kilometer per fiets afgelegd
* Er zijn ruim 850.000 fietsen
* Van de fiets wordt meer gebruik gemaakt dan van het openbaar vervoer
* Er ligt meer dan vier honderd kilometer fietspad in de stad
* Een op de drie fietsers in Amsterdam krijgt ooit een ongeluk
* Voor een op de twee fietsen is een rek of parkeerplek beschikbaar
* Per jaar vinden er 650 ongevallen plaats met letsel waarbij een fietser betrokken is
* Gemiddeld overlijd er iedere twee maanden een fietser na een ongeluk

Contact

Ik ben geen makelaar, ik bied alleen mijn appartement te koop aan omdat ik op leeftijd ben en mijn toekomst in het buitenland ligt. Woonbuurten Amsterdam Het is momenteel verhuurd, maar de opzegtermijn is twee maanden, uiteraard is de huurder weg voordat de overdracht plaats vindt. Bel dus niet zomaar aan om een kijkje te nemen, dat kan alleen als je met mij contact hebt gehad.
Mail of bel (06 - 2930 5608) mij gerust:
vraag@koophuis-amsterdam.nl